ga('send', 'pageview');

Marina Milosav

” Am învățat de la viață: că pot fi destul de fericit încât să fiu bun.”

 

 

 

 

 

Fiecare cuvant, fiecare pagina se transforma intr-o lama ascutita care taie lanturile mentale ce ne condamna  la singuratate, izolare si suferinta. Gandurile care iti bantuie mintea si te fac sa crezi ca esti un caz izolat, doar tu stai intr-o relatie in care esti abuzata emotinal si/sau fizic. Suntem crescute de mici cu sentimentul rusinii. Toate am auzit ” Tie nu iti este rusine sa iei notele astea? ”  sau ” Tie nu iti este rusine sa iesi imbracata asa? ” .  Asa ca, in capul nostru,  avem ” Imi este rusine sa spun prin ce trec ”.  Tuturor ne este frica sa fim judecate, marginalizate, sa stricamm imaginea pe care ne-am construit-o cu atatea eforturi si compromisuri. Sau teama ca o sa auzim pe la colturi ” Eh,nu o fii degeaba,stie el ce stie. ” .Ne este frica ca o sa creada ca este vina noastra.

Cartea Petronelei Rotaru este acea oglinda universala in care stam toate perfect aliniate si frumos reflectate. Toate am suferit abuzuri de un fel sau altul asa ca ridicatul din sprancene si pufaitul cu aer de superioritate cand auzi de o femeie maltratata nu ar trebuii sa existe. Cum au ajuns sa fie atat de competitive femeile intre ele incat sa se teama una de alta? Cand au ajuns sa fie ele cei mai asprii judecatori ai altor femei? Credem ca abuzurile vizeaza doar o anumita clasa sociala. Doar o femeie de la tara, analfabeta eventual, ia o bataie de la sot. Dar ranile emotionale care ne fac sa acceptam si sa ramanem blocate intr-un abuz nu stiu de clasificarea sociala inventata de noi. Ne creem singuri custile si apoi traim nefericiti in ele.

Este o carte minunata care rupe barierele dintre noi, care ne scoate din izolare si ne da speranta ca si cele mai mari traume pot fii depasite. Este o carte in care cunostiintele psihologice abunda in fiecare pagina. Este o carte care iti da sentimentul ca si tu o sa poti vorbii despre situatia ta, o sa poti cere ajutor, o sa poti apasa butonul schimbarii.

Este o carte care iti asterne in sufltet mirosul primaverii dupa o iarna grea.

Leave a Reply