ga('send', 'pageview');

Marina Milosav

” Am învățat de la viață: că pot fi destul de fericit încât să fiu bun.”

 

 

 

 

 

Noi femeile am fost facute sa inflorim . Suntem ca un bulb de floare plapand care sub grija soarelui si picaturilor de ploaie prinde curaj si se deschide lumii.  Dar o data inflorita descopera ca fiecare vrea ceva de la ea. Sa te rupa sau sa te puna la uscat? O petala pentru o poza sau floarea pusa la ureche? Sau poate replantarea in alt pamant unde mai poate inflorii sau nu.

Asa suntem noi femeile. Si de multe ori alegem sa rupem petale din noi sa intram in tiparul societatii. Rupem un vis si il alungam in neant ca sa ne multumim parintii. Dar el ramane plutind pe langa noi si ni se furiseaza noaptea in suflet devenind un cosmar. Ne modelam zambetul si telurile pentru un partener gandindu-ne ca daca el este fericit o sa primim si noi fericirea dupa care tanjim atat. Ne uitam in jur si copiem sperand ca imitarea exteriorului o sa aduca liniste interiorului.

Traim in frica pentru ca sentimentul de curaj a fost catalogat ca rebeliunea caracteristica adolescentului pierdut de calea dreapta. Traim cu rusinea de a fii ceea ce suntem si cu mandria de a fii ce isi doresc cei din jur.

Dar daca te-ai oprii? Daca ai accepta tot ceea ce esti? Daca ti-ai iubii lasitatea, timiditatea, bunatatea, greselile, lacrimile, ura, suferinta si naivitatea? Daca te-ai privii cu obiectivitate, acceptare si ai sterge filtrul critic din mintea ta oare cum ai traii? Cum ai simtii? Daca ai fii suficient de curajoasa sa iti asumi fiecare latura din tine te-ar imbata libertate. Ai invata sa respiri cu adevarat.

Invata sa te iubesti. Toti suntem perfect de imperfecti si acesta este darul minunat al complexitatii si diversitatii. Da-ti jos ochelarii comunali si vezi cu ochii tai proprii lumea. Rupe lanturile cu care ai fost legata de idealuri false si nici macar nu ai fost constienta de ele.

Viata este un vis. Un vis scurt pe care avem puterea sa il transformam in minune sau cosmar. Tu ce viitoar vrei sa aiba floarea din tine?

Leave a Reply