ga('send', 'pageview');

Marina Milosav

” Am învățat de la viață: că pot fi destul de fericit încât să fiu bun.”

 

 

 

 

 

Din păcate noțiunile mele istorice legate de familia regală erau puține și culese surse diferite dar nu neapărat exacte așa că pentru mine cartea a fost fascinantă. Pe lângă faptul că mi-am făcut o idee despre ce a însemnat monarhia în Romania și despre cum a funcționat ca sistem de guvernare, cartea prezintă și detalii despre viața intimă a celor care au reprezentat autoritatea o lungă perioadă de timp.

Cartea te bagă în atmosfera regală prezentând nu numai o poveste de dragoste condamnată de societatea românească prin faptul că nu respecta regulile de căsătorie regală, Duduia era evreică un stigmat care în perioada respectivă era de ajuns sa fii marginalizat dar și faptul că relația a început atunci când Regele era căsătorit și tata al viitorului rege Mihai. Exilul regelui mi-a făcut o idee despre cum funcționa politic Romania și nu mi se pare foarte diferită de zilele noastre. Sunt fețe diferite ale aceleiași monede.

Bunica a prins trei regimuri diferite monarhia, comunismul și democrația și ea personal susține că cea mai buna guvernare pentru ea a fost monarhia. În ultimul timp a început sa mi se deschidă apetitul pentru cărți istorice, cărți în care pot descoperi Romania din anii trecuți numiți de unii anii de aur sau perioada de glorie. Cu siguranță nu este ultima care a autoarei pe care o să o citesc și o caut să descopăr Romania în toate nuanțele ei.

Leave a Reply