ga('send', 'pageview');

Marina Milosav

” Am învățat de la viață: că pot fi destul de fericit încât să fiu bun.”

Sunt olteancă mutată în Brașov de ceva ani deja. Această bucățică din Ardeal și împrejurimile este atât de bogată în obiective turistice încât și acum mai descopăr un loc nou care îmi taie respirația.

Prin toamna Universul pictează iar muntele este opera desăvârșită a acestui maestru.

Încep prin a vă propune doua locații care mie personal îmi bucură sufletul de fiecare dată. Prima ar fii zona Lacul Sfânta Ana. Am mers și vara și toamna pe malul acestui lac vulcanic și toamna este minunata zona. Dacă vă alegeți și o zi călduroasă o sa plecați încărcați de energia naturii.

Cu puțin timp înainte de a ajunge la lac puteți opri la într-un loc amenajat de unde puteți admira peisajul transilvănean.

Ajunși la lac trebuie să vă parcați mașina în ceea ce ei consideră parcare amenajată, cu plată, apoi dacă treci peste tentația micilor și cârnaților cobori spre lac.

Tot timpul când zăresc lacul pentru prima dată pașii mi se grăbesc să pot cuprinde cu privirea toată perfecțiunea naturii. Înainte se cobora cu mașina până aproape de lac dar înainte nu erau bărcuțe. Dar bărcuțele nu funcționau din păcate.

Stratul de frunze, soarele de toamnă și mirosul de natură sunt ingredientele perfecte pentru relaxare. Poți sta pe iarbă, pătură savurând liniștea. Și fără frică de urși pentru că au fost mutați. Dar puteți întâlni o vulpiță înfometată și obișnuită să fie hrănită de către oameni.

Lângă lacul Sfânta Ana este și o rezervație naturală ce poate fi vizitată cu ghid. Este la 5-10 minute de mers pe jos de la parcare și poți vedea diferite tipuri de păsări și plante. Locul este mlăștinos și mergi doar pe un traseu definit. Există și doua lacuri micuțe dar care au o culoare superbă!

Cea de-a doua locație care este trecută pe lista locurilor în care aș putea locui la un moment dat este satul Peștera! Este un sat izolat, în vârf de munte care pur și simplu îți taie respirația. Drumul este un pic greoi de asta este închis iarna, deși ținând cont că sunt hoteluri și restaurante există sigur o variantă de a urca. Ar fii și păcat să fie ratat un așa peisaj iarna când muntele îmbracă haina albă de omăt. Este un drum asfaltat, ce pornește din Moeciu și este șerpuit dar nu foarte lung. Satul este foarte întins, se termină o data cu drumul asfaltat și semnul spre satul Măgura.

Da, oriunde întorci privirea te așteaptă încă o imagine superbă. Pozele nu sunt modificate deloc și nici nu sunt făcute cu vreun aparat profesional așa că realitatea este peste ceea ce se vede. Te poți așeza oriunde pentru un picnic, te poți opri la un restaurant să mănânci sau pur și simplu poți descoperi căsuțele de munte.

În zonă există și o peșteră numită Peștera Liliecilor pe care nu am vizitat-o încă. Poate o faceți și îmi spuneți o părere. Vă puteți caza în acest colț de natură sălbatică, oferte sunt destule.

Liniște în suflet și pace mentală vă doresc!

 

 

 

Leave a Reply