ga('send', 'pageview');

Marina Milosav

” Am învățat de la viață: că pot fi destul de fericit încât să fiu bun.”

 

Când vine weekendul parcă se trezește în mine dorința de a mai descoperi o bucățică noua din plaiul românesc. Așa că repede bagajul făcut, cățelul în brațe si GPS-ul setat pe Castelul lupilor, sat Chimindia la aproximativ 15 km de orașul Deva. Inițial ne gândisem la Geoagiu-Băi. Visam la doua zile relaxante, băi termale, mâncare și somn dar căutând cazare am descoperit Castelul lupilor și am fost convinși de poveste. Fost castel renovat situat în zona rurală liniștită, poze superbe și localizarea undeva între Geoagiu-Băi și Deva. Prima oprire a fost în Deva unde am vizitat Cetatea. Poți ajunge la ea cu telecabina pentru 20 de lei/ pers. sau dacă vrei mișcare pe scări! Cetatea în sine nu are preț de intrare. Din cetate vezi tot orașul deci priveliștea este foarte frumoasă. Cetatea este partial închisă pentru restaurare iar în interior sunt doar zidurile deci nu durează prea mult vizitarea ei. Cum ne setasem în cap o baie în apele termale am plecat la Geoagiu-Băi. Deși pe net scria ca sunt deschise Apele termale Daco-Romane am aflat ca sunt deschise doar vara așa că ne-am satisfăcut dorința la Hotel Germisana unde poți intra deși nu ești cazat acolo. Doua piscine cu ape termale cu temperaturi diferite ne-au permis bălăceala mult dorită.

O surpriza plăcută a fost Cascada Clocota, o cascadă termală naturală, luminată noaptea. Am văzut că se mai puteau vizita în Geoagiu-Băi și Grota haiducilor pe care noi nu am mai vizitat-o.

 Obosiți și fericiți ne-am îndreptat spre cazare încântați de ideea de a petrece o noapte într-un castel.

Castelul are camere tematice. Noi am stat în Camera Castelană adică cea obișnuită. Castelul este genul de cazare în care îți dai seama că a fost investit mult dar acum mult timp. Fiind hotel de trei stele are câteva lucruri disponibile ca telefon în camera, room service, minibar ce conține doua sticle de apa de 500 de ml, fiecare 10 lei bucata, halate și papuci, aer condiționat, piscină funcțională doar vara, restaurant dar miroase a mâncare în tot castelul iar ceea ce trebuia schimbat demult este tot acolo ca scurgerile ruginite, ușile de la duș care nu se mai închid și tăblia patului desprinsă. La 275 de lei pe noapte ai ceva așteptări care nu îți sunt împlinite. Pe lângă asta ne-au taxat 20 de euro pentru cățelul de talie mică. Este cea mai scumpă taxă plătită pentru el până acum. În acest preț am avut inclus micul dejun care a fost foarte bun și bogat. Per total nu aș mai opta pentru această cazare dacă aș mai ajunge în zonă.

În drum spre casă am oprit în Sibiu la târgul de Crăciun care se deschide din ce în ce mai devreme. Sunt un pic mai tradiționalistă și cred că nu mai apreciem atât de mult ceea ce avem la dispoziție prea mult. Cred că pierdem un pic din magie pentru că o risipim câte puțin în fiecare zi cu mult înainte. Dar asta este altă discuție. Mi-a plăcut mult târgul din Sibiu. Este foarte mare și cu bun gust făcut așa că nu pleci afumat de miros de cârnați dar poți pleca cu multe lucruri frumoase create de producători și artiști români veniți de peste tot din țară.

Crestele acoperite de prima zăpadă a munților Făgăraș sunt un spectacol al naturii de care noi, muritorii ne bucurăm gratuit.

Cam atât pentru două zile. Eu zic că este destul și în plus am fugit repede să votăm acasă și Max să își întâlnească viitoarea cea mai bună prietenă a sa. Dar despre asta o să vă scriu data viitoare. Seară minunată să aveți alături de oameni care vă bucură sufletul!

 

Leave a Reply