ga('send', 'pageview');

Marina Milosav

” Am învățat de la viață: că pot fi destul de fericit încât să fiu bun.”

 

 

Categorie: Polițist, Crimă, Mister

Editura LITERA

Număr pagini: 302

” E un proverb spaniol care-mi place: ”Ia ceea ce vrei și plătește pentru asta, spune Dumnezeu.” Ei bine, eu asta am făcut. Am luat ceea ce am vrut… dar am plătit mereu prețul.”
” – Poate pentru că sunt mai bătrân, dar eu cred, domnule Poirot, că e ceva la lipsa de apărare a tinereții care mă mișcă, până la lacrimi. Tinerețea e atât de vulnerabilă. E atât de necruțătoare… atât de sigură pe ea. De generoasă și de solicitantă…”
Îmi amintesc de zilele în care timpul liber era din belșug iar eu îl petreceam în pătură uitându- mă la Hercule Poirot. Mustața lui, aerul distrat și finalul mereu surprinzător mă țineau în fața televizorului pentru încă un episod. Cumva, pentru că am văzut atâtea episoade cu celebrul detectiv, nu am mai avut curiozitatea de a îi descoperii aventurile și în interiorul paginilor. Mda, mare greșeală.
Niciodată un film nu s-a ridicat la nivelul cărții care i-a furnizat povestea dar uite că fiind atâtea de citit, atâtea povești de explorat cred ca uneori aleg calea rapidă.
Cei cinci purceluși este o scriere specifică autoarei. Un roman polițist în care el trebuie să afle cine este vinovatul. Dar crima s-a petrecut acum 16 ani. Dar sunt cinci persoane implicate, de aici și titlul cărții. După descrierea fiecărui personaj ai impresia ca ai găsit vinovatul. Asta până la următorul. Dezvelirea adevărului se face ca dezvelirea statuii în parc, de față cu toată lumea și la finalul muncii de cercetare.
Cartea se citește rapid, scrierea este ușoară, încărcată de dialog și structurată în capitole destul de scurte.
Agatha Christie a publicat 80 de romane fiind cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor deci sunt abia la început de drum și am în față un lung drum presărat cu povești captivante.

Leave a Reply