ga('send', 'pageview');

Marina Milosav

” Am învățat de la viață: că pot fi destul de fericit încât să fiu bun.”

 

Categorie: Beletristică, Literatura Română, Suspans

Editura:  NEMIRA

Număr pagini: 233

” Cred totuși că știi ce se întâmplă cu ea, dar ți-ai închipuit că de la o anumită vârstă intervine re-sem-na-rea. Îngropi în adâncul sufletului visurile frumoase, castelele de frișcă – ești incapabilă, fetițo, să nu te gândești la dulciuri – și începi să te mulțumești cu tocana cotidiană. Bănuiesc că și pentru Florence constituie o surpriză ceea ce simte. Viața alături de Șerbănică a fost un calvar. Gândește-te doar la temperamentul ei! Era cea mai veselă fată din câte ai cunoscut vreodată, de-a dreptul încântătoare. Din păcate, Periețenii scăpătaseră și au fost fericiți când Serbănică i-a cerut mâna. Un mariaj nesperat. Iar acum… Florence își închipuie că domnul Ionescu e bărbatul pe care și l-a dorit toată viața, și-i pare rău că l-a întâlnit prea târziu. Știi cum sunt fetele! Se îndrăgostesc pe la paisprezece- cincisprezece ani de câte o imagine, și după aceea încep să o caute.”
Melania, o doamnă cu o vârstă respectabilă, însoțită de motanul ei căruia îi citește povești și cu care își împarte dulciurile pare bunica tipică care împarte mereu câte un zâmbet și miroase a prăjituri. Oh, dar sub această imagine menținută intenționat trăiește o femeie puternică, extrem de inteligentă și plină de visuri neîmplinite. În primul volum, deși dă dovadă de viclenie nu reușește să își ducă planul la capăt așa că rămâne fără tabloul ei prețios, tablou care îi întrerupe monotonia cotidiană și îi promite viața pe care a visat-o mereu. Dar Melania nu renunță la ceva ce își dorește așa că ani de zile plănuiește cum să își recupereze opera de artă și să evadeze din tristul oraș în care se pierde. Planul este maiestos, ea rămâne în umbră afișând doar imaginea unei bătrâne sensibile și prostuțe care este în afara oricăror suspiciuni.
Oare o să îi reușească planul? În următorul roman o să o găsim pe Melania pe tărâmuri străine sau cu toate eforturile depuse visul ei o să apună la fel ca în primul roman? Poliția care se aproprie periculos de adevărul din spatele imaginii ei o să descurce ițele ei sau o să se încurce mai rău în ele?
Cine este Melania? Femeia determinată sau bătrâna timidă în spatele căreia se ascunde? O să își asume social vreodată propria tărie?
Of Melania, păcat că maiorul îi strică petrecerea aniversară lui Mirciulică. Anul viitor oare unde o să vă sărbătoriți?

Leave a Reply