ga('send', 'pageview');

Marina Milosav

” Am învățat de la viață: că pot fi destul de fericit încât să fiu bun.”

 

Categorie:  Beletristică, Literatura Română, Suspans, Mister

Editura:  NEMIRA

Număr pagini:  303

” Nu mai ești tânăr, nu ești bătrân. Regreți ce-ai lăsat în urmă, ți-e frică de ce va veni. Senectutea o simt cu adevărat oamenii ce nu i-au trecut încă pragul și aceasta din cauza fricii.”

Melania Lupu lovește din nou! De data aceasta este doar tangentă acțiunii, fiind doar un pion într-o acțiune complicată cum deja sunt obișnuită când vine vorba de creațiile autoarei.

Protagonista noastră este tot tovarășa lui Mirciulică, încă îi toarnă un pic alcool și îi strecoară un jeleu, încă joacă rolul bătrânei prostuțe. După ultima ei aventură care se termină cu un sejur într-o minunată pensiune cu condiții precare denumită închisoare revine la vechea ei viață, pe strada Toamnei și duce aparent aceeași viață plată. Dar Melania nu este o femeie plată sau obosită așa că ajunge iar într-un mister ce trebuie luminat prin discuțiile ei fructuoase cu Mirciulică.
Cartea prezintă anturajul Melaniei, persoane care nu au mai apărut până acum și care sunt cei prinși în mijlocul acțiunii. Melania doar ajută la descifrarea misterului ce învăluie două crime pentru că spiritul ei aventurier nu poate sta fără să se implice. Cum se bagă în situații nepotrivite ajunge să fie răpită daaaar personalitatea ei fermecătoare o scoate din orice!
Finalul aduce lumină într-o situație ce a schimbat destine în urmă cu mai mult de 40 de ani. Și este neașteptat, ca de fiecare dată.
Ador seria Melania Lupu. Pur și simplu nu poți lăsa cartea jos. Se citesc foarte ușor, sunt pline de dialog. Nu degeaba a fost numită Agatha Christie a României.

Leave a Reply