ga('send', 'pageview');

Marina Milosav

” Am învățat de la viață: că pot fi destul de fericit încât să fiu bun.”

Categorie: Mister, Polițist


Editură: LITERA


Număr de pagini: 362

” Hercule Poirot își îndepărtă de pe pantofi un ultim fir de praf. Își alesese cu grijă ținuta pentru prânzul la care primise invitați și era mulțumit de rezultat.
Știa foarte bine ce fel de haine se purtau în Anglia dacă îți petreceai duminica la țară, însă nu-și dorea să se conformeze ideilor englezești. Rămânea fidel propriilor standarde de eleganță urbană. Nu era un moșier englez, și nu avea să se îmbrace ca atare. El era Hercule Poirot.”

” Nu avea nici un sens să se mintă spunându-și că nimeni nu face așa ceva. Ca medic, știa mult prea bine cum se comportau oamenii onorabili, intelectuali, sensibili, exigenți. Ascultau la uși, descideau scrisori, spionau și trăgeau cu urechea, nu fiindcă ar fi fost de acord cu un astfel de comportament, ci fiindcă grijile lumești îi aduceau în pragul disperării.”

” Henrietta se întrebă visătoare dacă așa o fi și moartea. Personalitatea e doar o formă? O formă dată de gândurile cuiva? Ale cui gânduri? Ale lui Dumnezeu?”

Conacul dintre dealuri face parte din seria Hercule Poirot. Acțiune debutează clasic, cu o mulțime de personaje adunate într-o locație iar punctul culminant îl reprezintă moartea unuia dintre ei. Fiecare personaj are propria lui poveste, secrete și toți au legături familiale sau sociale care acoperă taine sau dorințe spre care tind.


Lucy Angkatell este proprietara conacului unde își invită prietenii la sfârșitul săptămânii. Persoană captivantă, un pic exotică în comportament și care manevrează foarte agil convențiile sociale este îngrijorată de adunătura diferită de persone în casa ei. Henry, fost guvernator, este soțul lui Lucy, o persoană distinsă și corectă.


Midge, rudă cu Lucy, este o femeie independentă care refuză protecția financiară a familiei Angkatell și lucrează ca angajată într-un magazin de haine. Îndrăgostită de Edward și veșnic melancolică și cu gandul la Ainswick, domeniul părinților lui Lucy unde aceasta petrecea timp cu prietenii ei în copilărie.


Henrietta este scluptoriță și amanta lui John, viitoare victimă. Toată familia visa la nunta ei cu Edward, mostenitorul familiei, însă aceasta îi refuzase toate cele trei cereri în căsătorie.


John și Gerda Christow, o familie de tip patriarhal. Soția își divinizează soțul. John, un medic renumit, cu multe aventuri amoroase, sigur pe ignoranța și încetineala mentală a soției lui ajunge să moară împușcat pe marginea piscinei, într-un weekend care trebuia să fie minunat.


Edward, moștenitorul averii colosale a familiei Angkatell, trăiește singur la Ainswick, este îndrăgostit de Henrietta, sau mai bine spus de o imagine a ei care i se năruie la un moment dat și își găsește ca partenera de viață pe cea care îl iubise mereu, Midge.


David, un student arogant care vine la rudele sale doar din obligații sociale și care ia parte la acțiune destul de puțin, fiind mai mult un figurant.


Prima zi la canacul dintre dealuri decurge lin, fiind întreruptă doar de apariția Veronicăi, o actriță ce locuiește aproape și fosta logodnică a lui John.


A doua zi la prânz familia Angkatell are încă un invitat, noul vecin, pasionat de aflarea adevărului să rezolvarea misterelor criminale, Hercule Poirot. Acesta sosește la scena crimei în același timp cu ceilalți invitatți pentru a o găsi pe Gerda cu o armă în mână. De la început totul pare regizat, prea bine pus la punct.


Începe o anchetă care dovedește în curând că nu Gerda și-a omorât soțul. Sau cel puțin așa pare. Ancheta este plină de noi indicii, de răsturnări de situație și o mare doză de mister tipică autoarei. Hercule Poirot este sigur că toți știu cine este criminalul și dovedește că așa este. Finalul este frumos, neașteptat și bineînțeles, criminalul este dezvăluit în ultimele pagini. Vă las pe voi să îl descoperiți.

Leave a Reply