ga('send', 'pageview');

Marina Milosav

” Am învățat de la viață: că pot fi destul de fericit încât să fiu bun.”

Categorie: Fantasy, SF


Editură:HeyDay Books


Număr de pagini: 257

” Iar atunci, văzându-l cât de abătut era, ți-a dat seama că nu există nici o persoană fericită în totalitate pe lume.”

Din când în când îmi pică în mână o carte care este total diferită de tot ce citesc în mod normal. Stilul fantasy rar m-a tentat dar unul din țelurile mele anul acesta este să citesc cât mai mulți autori români. Victoria Călinescu este o adolescentă care a creat o lume fantastică publicată de editura HeyDay Books.


Belacqua și Carl, fratele ei, pleacă cu tatăl lor într-o călătorie la un templu. Încă de la îmbarcare fata observă o adolescentă care depășește rândul și îi lasă o senzație ciudată. Trecând printr-un portal ajung în templul unde normalul este ceva variabil. Acolo sunt despărțiți de tatăl lor, se întâlnesc cu fata din port și fratele acesteia, ei având o poveste de viață împletită cu templul, părinții lor fiind pierduți în templu. Fiecare trebuie să treacă prin diverse aventuri pentru a-și depășii propriile frici. Toate acestea duc la descoperirea propriilor lor puteri și sensul lor în viață. Soarta lumii ajunge să depindă de ei. Belacqua descoperă că poate controla apa, Carl poate , controla natura iar noua lor prietenă ,Choran, controlează focul. Împreună reușesc să o elibereze pe Aluga salvând omenirea.


Este o carte bazată pe dialog, se citește foarte ușor și repede. Sunt prezentate o mulțime de personaje, animale fantastice și situații întortocheate și trebuie să ții pasul cu asta.


Recomand cartea adolescenților și celor pasionați de stilul fantasy.

Leave a Reply