ga('send', 'pageview');

Marina Milosav

” Am învățat de la viață: că pot fi destul de fericit încât să fiu bun.”

Mare parte din cei 33 de ani trăiți nu mi-am pus întrebări despre mine. Sunt și atât, ce contează cum, de ce, de unde?


Dar viața te pune în situații care te oglindesc pe tine ca persoană și atunci ai șansa să închizi ușa spre tine sau să începi să te cunoști. Am ales a doua variantă, deși fuga de tine este cea mai ușoară și cea mai practicată.

Așa am descoperit că toată viața am fost o people pleaser pentru că nu puteam suporta sentimentul de respingere care putea venii în cazul unui refuz, că nu sunt o persoană introvertită dar frica de a nu fi acceptată, plăcută de cei din jur m-au făcut să îmbrac haina distanțării emoționale, că sunt lașă în multe situații pentru că nu sunt capabilă să spun lucruri care pot răni deși rațional știu că este nevoie să le spun.

Frica, acest sentiment care m-a dominat cam toată viața, este sursa anxietății și a multor decizii proaste. Am crezut că pot găsi sursa ei și gata, am scăpat, dar am descoperit că procesul cunoașterii de sine durează toată viața.


Frica mea de a vorbi, de a-mi spune părerea s-a somatizat, însă am descoperit că pentru mine scrisul este la fel de puternic ca sunetele scoase de corzile mele vocale așa că prin scris încerc să îmi depășesc rănile emoționale, să vă las să mă cunoașteți să si tare drag mi-ar fi să vă cunosc și eu pe voi. Deci:


Bună. Sunt Marina și cea mai mare frică a mea este de respingere. Tu cine ești și care este cea mai mare frică a ta?

Leave a Reply