ga('send', 'pageview');

Marina Milosav

” Am învățat de la viață: că pot fi destul de fericit încât să fiu bun.”

Categorie: Dezvoltare personală


Editură: HarperOne


Număr de pagini: 204

L-am descoperit pe Mark Manson acum câțiva ani și mult timp i-am citit articolele. Mi-a plăcut modul relaxat și direct în care prezintă subiecte sensibile. Abia acum am reușit să îi citesc cartea și, așa cum mă așteptam, mi-a plăcut.


Când citești multe cărți din acest domeniu al dezvoltării personale care este pe val în ultimul timp, foarte rar ajungi să rămâi cu idei noi în cap. Din cartea lui am rămas cu câteva.


Dacă ai avea un număr limitat de lucruri, situații de care să îți pese te-ai mai enerva că vecinul nu îți răspunde la salut? Sau că vânzătoare îți trântește produsele nervoasă? Probabil că nu.

El face un pic curățenie prin viața cotidiană punând în lumină lucrurile importante din viață și în umbră pe cele care nu sunt semnificative, lucrurile mărunte fiind cele care ne consumă energia de cele mai multe ori. În viață este important să nu te lași târât de evenimente care nu o să însemne nimic a doua zi.


Cartea dezvoltă multe subiecte ca presiunea socială de a fii perfect, de a avea viața perfectă, părul perfect, familia perfectă. Dar cum nimeni nu este perfect, alergăm după himere. Toți fugim de probleme și vrem să stăm în locul acela călduț unde nu suntem fericiți, dar unde totul este cunoscut. Dar din probleme creștem, din a pune întrebări, din a depășii limite.


Autorul își prezintă și propria poveste, dă exemple din viața personală de lucruri cu care s-a luptat și ne pune pe față un adevăr pe care de multe ori îl ignorăm: tot timpul o să avem probleme. Trebuie să ne bucurăm de ele, să vedem cu ce o să ne ajute problemele respective să mai facem un pas în față. Și un lucru pe care noi îl alungăm undeva în spatele nostru este că o să murim. Într-o zi noi și toți cei din jurul nostru nu o să mai fim așa că, de ce să îți pese de lucruri mărunte când ai primit un dar atât de minunat? Viața este privită ca ceva ce merităm, nu ne punem întrebări legate de ea. De ce am venit pe lume? Care este scopul nostru? Am mai primit o zi, ce pot să fac cu ea?


Fii deschis către viață, acceptă că greșești tot timpul și caută noi întrebări. Întrebările sunt importante, nu răspunsurile. Nu fugi de eșec, este o lecție importantă de care de cele mai multe ori ai nevoie. Cunoaște-te, pune limite, iubește autentic, fii prezent.


Mi-a plăcut cartea, este ușor de citit, are câteva idei interesante și un limbaj ușor, piperat și amuzant. Este o carte ideală pentru cei care acum descoperă că este o lume întreagă care așteaptă să fie explorată în propria lor ființă.

Leave a Reply