ga('send', 'pageview');

Marina Milosav

” Am învățat de la viață: că pot fi destul de fericit încât să fiu bun.”

Categorie: Ficțiune

Editură: NEMIRA

Număr de pagini:237

„ – Știu că-l iubești. Dar nu ești îndrăgostită de el. Poate ai fost la început, dar, dacă da, eu n-am văzut și nu mai dispun de luxul de a mă preface. Și mi-am dat seama că nici tu. Dacă un ceas bate anunțând ceva, orice, ar trebui să anunțe fericirea ta.”

„ După multe despărțiri sau dezamăgiri legate de părinți, dar, acum și aici, îmi dau seama că poate am înțeles greșit. Am crezut că eu o protejez pe ea. Că ea e cea smintită, iresponsabilă și frivolă. Că era treaba mea s-o protejez. Că eu sunt cea puternică, care compensează pentru slăbiciunea și toanele ei. Dar m-am înșelat. Nu eu eram cea puternică, ci ea. Pentru că asta înseamnă puterea: să îți asumi un risc, să pășești greșit, să iei decizii bazate nu pe fapte, ci pe emoții. Și doare. E ca și cum aș avea o tornadă dezlănțuită în suflet.”

„ Dar aici, la biroul meu, îmi dau seama de ceva. Că suntem pe drumuri paralele. David și cu mine. Ne mișcăm mereu înainte,dar nu ne atingem, de frică să nu ne abatem unul pe altul de la traseu. De parcă am fi aliniați în aceeași direcție ca dă nu fie nevoie să facem vreun compromis. Dar chestia cu drumurile paralele e că te poți afla la distanță de centimetri sau de kilometri. Și în ultima vreme pare că distanța dintre mine și Dvid e imensă. Pur și simplu, nu am observat pentru că încă ne uităm spre același orizont.”

Ce ai face dacă ai avea un vis, un vis despre care știi că este de fapt o bucățică din viitorul tău de peste 5 ani, un vis în care ai pe mână un inel de logodnă străin de cel pe care tocmai l-ai primit, pus pe mână de un bărbat diferit de cel lângă care dormi acum? Și dacă în vis simți ceva ce nu ai simțit niciodată pentru omul de lângă tine?

Dannie, avocat corporatist și-a planificat viața așa cum își organizează cazurile. Știe exact când o să fie logodită, când o să se căsătorească, cu cine, firma la care vrea să lucreze, apartamentul unde o să locuiască. Își știe toată viața pentru că și-a construit-o cu grijă astfel încât nimic să nu o mai surprindă în viață așa cum a surprins-o moartea propriului frate.

Visul o bulversează însă rațiunea îl împinge la periferie. Cu cât se apropie data însă, frica de a i se împlini visul o acaparează. Atunci când îl cunoaște pe bărbatul din vis drept iubitul celei mai bune prietene se panichează și începe să își planifice nunta pe care o amânase aproape 5 ani. Bella, prietena ei cea mai bună și iubita bărbatului de vis descoperă că are o formă gravă de cancer. Dannie pare că trăiește într-o ceață, condusă de frica de a i se împlinii visul, de a-și răni prietena cea mai bună, de a i se nărui viața atent construită cu partenerul ei. Fiecare pas pe care îl face pare însă să o ducă mai aproape de premoniție.

Personajul principal pare că trece printr-un proces de reconstruire de sine, de renunțare la toate limitările pe care, din frică, și le-a construit. Moartea prietenei ei o devastează, partenerul ei se desparte de ea forțând-o să accepte adevărul: el se încadrează perfect în viața ei însă nu ți în inima ei.

Este o avalanșă de evenimente pe care nu le poate controla. Premoniția se împlinește însă ea are cu totul altă semnificație față de își imaginase ea. Vă las pe voi să o descoperiți.

Este o carte ușoară și deși pe alocuri construirea personajului principal mi s-a părut că este formată din elemente contradictorii, mi-a plăcut mult subiectul.

Leave a Reply